Reserva Faunic Chic-chic

La reserva té una gran varietat d’espècies d’ocells. La gelinotte cresta (Bonasa Umbellus) és una espècie important perquè és l’objectiu de diversos caçadors. Cal destacar que hi ha diverses espècies de cantants i aus migratòries que també criden l’atenció del públic. Pel que fa a la vida silvestre terrenal, les espècies importants per als caçadors són Moose, Black Bear, Porcupine (Erethizon Dorsata), la llebre nord-americana (Lepus americanus). Les espècies aquàtiques que predominen en els cursos de reserva són la privació de la font (truita punxeguda) i els Touladi (truita grisa). A continuació es mostra la descripció de la situació de les espècies més importants en la caça a la reserva.

fauna aquatquíàtica

Danys de fonts (truita motxilla) Edita

truita de mouchetta (Salvelinus foninalis).

La privació de la font (Salvelinus Fontinalis), més conegut com Québec La truita viu en tots els llacs de la reserva, ja que aquestes xarxes d’aigua es caracteritzen per ser clares i fresques (de 13 a 18 ° C). Tot i que al sud de Quebec, aquesta espècie ha desaparegut en diversos rierols, la seva abundància a la reserva ha permès que aquesta truita sigui l’objectiu de les persones apassionades de la pesca esportiva. Les estadístiques de la temporada de pesca de l’any 2015, per exemple, mostren un total de 7.551 captures. Aquestes xifres demostren que la pesca és un dels motors de l’economia de la regió i aquests tipus d’activitats turístiques són essencials per adquirir els ingressos necessaris per donar suport a les activitats de la Societat de la Societat d’Institucions Exteriors de Quebec (SEPAQ). En aquest sentit, la Universitat de Quebec va fer un estudi dels impactes de la collita forestals sobre la fisicoquímica i el règim hidrològic dels llacs alcalins de la reserva, ja que aquestes activitats forestals podrien augmentar el pH dels cursos d’aigua a l’escala. Higors. Això produeix efectes perversos sobre l’abundància d’aquestes espècies i seria econòmicament nociu. El resultat d’aquest estudi ha demostrat que no s’ha registrat cap canvi significatiu en els paràmetres físico-químics en les aigües del llac tractat. No obstant això, per tal d’evitar aquest fenomen en el futur, el pla de desenvolupament i la gestió integrada de la reserva inclou la caracterització d’hàbitats aquàtics i un component sobre l’harmonització de l’explotació de la fauna amb el registre.

Touli (truita grisa) Edita

La truita grisa (Salvelinus namaycush) viu a les aigües fredes (10 ° C), clar i ben oxigenat dels llacs de la reserva, a particular, en llacs poc profunds i fluvials de tant en tant en aigües salobres. Aquesta espècie s’alimenta de peixos és Cisco, Grand Cisco, Epperlan, Mearn i Chabots, però en alguns rierols el plàncton, els crustacis i els insectes són la seva font d’aliments afectant la velocitat de creixement. Les estadístiques de l’any 2015 mostren que aquesta espècie és només a Sainte-Anne de la reserva i fa que la seva abundància sigui menor. Els números porten la captura de només 44 individus durant la temporada de pesca de l’any 2015.

vida salvatge terrestre

Moosemodificador

Moose femení a la muntanya Ernest-laforce.

bosc Els ecosistemes de la reserva són l’hàbitat de les espècies d’alces. L’estat de conservació d’aquesta espècie és “preocupació menor (LC)”, segons la classificació de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (IUCN), per la qual cosa encara es permet la caça d’aquesta espècie a la província. El 2010, la gestió de l’experiència (energia, vida silvestre, bosc) dels gespé-îles-de-la-madeleine del Ministeri de Recursos Naturals i de Vida Silvestre (MRNF) va fer l’inventari d’aire d’aquesta espècie a la reserva. Això s’ha fet per conèixer la densitat d’Almos al territori i estimar la productivitat d’aquesta població a l’hivern. Els resultats d’aquesta estimació d’inventari que a la reserva hi ha una població de 1.236 animals, és a dir, una població equivalent a la població estimada (1.258) a l’inventari realitzat a l’hivern 2002. En termes de densitat, hi ha 11,1 Alces per a 10 km2.

Pel que fa a la collita d’alç, aquest inventari informa d’un augment del 274% de la pressió dels grups de caçadors en el període 2002 i 2009. La composició de la població és també un factor important en el Gestió sostenible de la reserva. El 2009, la collita dels Moose va incloure 129 homes adults, 96 dones adultes i vuit deficiències.Segons els experts, aquestes xifres suggereixen una baixa productivitat associada a la capacitat de suport de la taxa de mortalitat mitjana i alta natural. Aquesta observació va portar als responsables a prendre dues mesures. El primer és que la reducció del nombre de dones permeses per a la collita. La segona és la implementació de la investigació de la productivitat de l’hàbitat en relació amb la densitat de les antigues al territori de la reserva de vida silvestre per definir a mitjà termini la capacitat de suport del medi ambient i dirigir els objectius de gestió d’aquesta població d’alces. La reducció de la caça femenina ha estat un dels primers passos. De fet, les estadístiques de caça d’aquesta espècie, en la temporada 2015, mostren que l’informe d’individus femenins sobre mascles és inferior al 2009. Cal destacar que aquestes estadístiques es reporten d’acord amb el tipus de pla de caça (americà o europeu) . Per al primer pla, set homes i dues dones es van enderrocar, mentre que per als segones 120 homes, 55 dones i 11 vedells eren.

D’altra banda, s’han produït una gamma d’estratègies de desenvolupament de desenvolupament. des de 2004. Això per tal de contribuir positivament a l’augment de la ramaderia de les experiències del passat que han arribat a aquest objectiu. Per al desenvolupament dels hàbitats originals d’activitats, com ara el registre, però que garanteix un equilibri entre les zones tractades i el bosc residual. En general, la vida salvatge necessita una varietat d’hàbitats formats pels diferents estrats del bosc durant totes les estacions de l’any i aquest tipus d’activitats fomenten la formació d’aquests coberts forestals.

Bearmodiffices Blackmodification

Bear Black (Ursus americanus).

Els diversos subdominis ecològics de la reserva són també l’hàbitat de l’ós negre (Ursus americanus), així com caribú. Entre els anys setanta i vuitanta, l’ós no es considerava una amenaça directa de poblacions de caribús. No obstant això, les activitats antropogèniques com l’activitat minera, el registre i els incendis han fragmentat hàbitats fent que l’ós negre sigui el principal depredador del caribú. Aquesta observació és un dels principals factors de la disminució de la població de la reserva, que és motiu pel qual des de l’any 1992, l’ós negre ha estat introduït als territoris adjacents al parc nacional de Gaspésie, així com un bosc Pla de gestió per protegir els hàbitats als afores del parc. És important destacar que l’estat de conservació d’aquesta espècie segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura és “Preocupació menor (LC)”. No obstant això, per evitar la sobreexplotació d’aquesta espècie, hi ha un límit de la quantitat permesa d’óssos per caçador. Per exemple, serà possible caçar dos óssos per caçador durant la temporada d’hivern de l’any 2017.

cariboumodificador

caribú (Rangifer tarandus) al nord de Quebec.

Segons iucn, el L’estat de conservació del caribú de fusta (Rangifer Taránus) és “vulnerable (vist)”, però, el comitè sobre la situació d’espècies en risc al Canadà (Cosewic) ha designat aquesta espècie “espècie amenaçada”. Aquest caribú necessita les grans extensions contínues de zones llenyoses. Aquestes zones boscoses han d’incloure diversos estrats o boscos de coníferes madures, líquens, muskegs i contenidors de torba. La topografia també és decisiva per a la supervivència d’aquesta espècie, també es necessiten sectors o turons alts. La dinàmica econòmica de la regió va encoratjar la construcció de noves carreteres, que van augmentar la desforestació i la fragmentació dels ecosistemes. Aquesta destrucció dels ecosistemes ha provocat que aquesta espècie sigui una presa fàcil de depredadors com l’ós negre (Ursus americanus), el linx (Lynx Canyensis) i el Coyote (Canis Latrans). El 2004, el Gaspésie Caribou va ocupar uns 802 km2 al parc nacional de Gaspésie i 290 km2en perifèria, en gran part a la reserva de la vida salvatge Chic-Chics. Per tal de reduir la vulnerabilitat del caribú, el Ministeri forestal de l’any 1992 va promoure una sèrie de mesures entre les quals es troben:

  • represa del control de depredadors al sector de la muntanya Albert i MC Gerrigle Monts;
  • La col·lecció de coiots pel personal de la Societat de la Societat de Quebec;
  • ós negre caça als territoris veïns del parc nacional de Gaspésie, en particular, en el Reserva de vida salvatge Chic-Chics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *