Lic-Chic Faunic Reserve

A reserva ten unha gran variedade de especies de aves. O Gelinotte Crested (Bonasa Umbellus) é unha especie importante porque é o obxectivo de varios cazadores. Cómpre salientar que hai varias especies de cantantes e aves migratorias que tamén chaman a atención do público. No que respecta á vida salvaxe terrestre, as especies que son importantes para os cazadores son alces, oso negros, porcupina (Erthizon Dorsata), a lebre estadounidense (Lepus Americanus). As especies acuáticas que predominan nos cursos de reserva son a privación de Fountain (Trout Speckled) e Touladi (Trout Gray). Abaixo está a descrición da situación das especies máis importantes sobre a caza na reserva.

Fauna Aquatquiatic

Danos da fonte (Trout spechled) Editar

trout mouchetta (salvelinus fontinalis).

A privación da fonte (Salvelinus fontinalis), máis coñecida como Québec spechled Trout, vive en todos os lagos da reserva, porque estas redes de auga caracterízanse por ser claras e frescas (de 13 a 18 ° C). Aínda que no sur de Quebec, esta especie desapareceu en varios regatos, a súa abundancia na reserva permitiu que esta trucha sexa o obxectivo das persoas apaixonadas pola pesca deportiva. As estatísticas da época de pesca do ano 2015, por exemplo, mostran un total de preto de 7.551 capturas. Estas cifras demostran que a pesca é un dos motores da economía na rexión e estes tipos de actividades turísticas son esenciais para adquirir os ingresos necesarios para apoiar as actividades da sociedade da sociedade das institucións ao aire libre de Quebec (SEPAQ). Neste sentido, a Universidade de Quebec fixo un estudo sobre os impactos da colleita forestal sobre a fisicoquímica eo réxime hidrolóxico dos lagos alcalinos da reserva, xa que estas actividades forestales poderían aumentar o pH dos cursos de auga á escala. Watershed. Isto producindo efectos perversos sobre a abundancia destas especies e sería economicamente prexudicial. O resultado deste estudo demostrou que ningún cambio significativo nos parámetros fisico-químicos foi gravado nas augas do lago tratado. Non obstante, para evitar este fenómeno no futuro, o plan de desenvolvemento e a xestión integrada de reserva inclúen a caracterización dos hábitats acuáticos e un compoñente sobre a harmonización da fauna explotación co rexistro.

Touli (trucha gris) Editar

A trucha gris (Salvelinus namaycush) vive nas augas frías (10 ° C), claro e benxigenado dos lagos da reserva, en en particular, en lagos rasos e ríos ocasionalmente en augas salobres. Esta especie alimenta ao peixe é Cisco, Grand Cisco, Epperlan, Mearn e Chabots, pero nalgúns fluxos de plancto, crustáceos e insectos son a súa fonte de comida afectando a velocidade de crecemento. As estatísticas do ano 2015 mostran que esta especie está só no Sainte-Anne da reserva e fai que a súa abundancia sexa menor. Os números teñen a captura de só 44 individuos durante a época de pesca do ano 2015.

vida salvaxe terrestre

moosemodifier

Moose Feminino no monte Ernest-Laforce.

Bosque Os ecosistemas da reserva son o hábitat das especies de alce. O estado de conservación desta especie é “menor preocupación (LC)”, segundo a clasificación da Unión Internacional para a Conservación da Natureza (IUCN), polo que a caza desta especie aínda está permitida na provincia. En 2010, a xestión da experiencia (enerxía, vida salvaxe, bosque) da gaspé-île-de-la-Madeleine do Ministerio de Recursos Naturais e Fauna (MRNF) fixo o inventario de aire desta especie na reserva. Isto foi feito para coñecer a densidade de alces no territorio e estimar a produtividade desta poboación no inverno. Os resultados deste inventario estiman que na reserva hai unha poboación de 1.236 animais, é dicir, unha poboación equivalente á poboación estimada (1.258) no inventario realizado no inverno de 2002. En termos de densidade, hai 11,1 alces para 10 km2.

Respecto á recolección de alce, este inventario informa un aumento do 274% na presión dos grupos de cazadores no período 2002 e 2009. A composición da poboación tamén é un factor importante no Xestión sostible da reserva. En 2009, a colleita de alces incluíu 129 machos adultos, 96 femias adultas e oito faes.Segundo os expertos, estas cifras suxiren unha baixa produtividade asociada á capacidade de apoio do medio e unha alta taxa de mortalidade natural. Esta observación trouxo aos xestores a tomar dúas medidas. O primeiro é o de reducir o número de femias permitidas para a colleita. O segundo é a implementación da investigación de produtividade de hábitat en relación coa densidade de alces no territorio da Reserva de Vida Silvestre para definir a medio prazo a capacidade de apoio do medio e dirixir os obxectivos de xestión desta poboación de alce. A redución de caza feminina foi un dos primeiros pasos. De feito, as estatísticas de caza desta especie, na tempada 2015, mostran que o informe de persoas físicas sobre machos é inferior a 2009. Cómpre salientar que estas estatísticas son informadas segundo o tipo de plan de caza (americano ou europeo) .. Para o primeiro avión, sete machos e dúas femias foron derribados, mentres que para os segundos 120 machos, 55 femias e 11 becerros foron.

Por outra banda, puxéronse unha variedade de estratexias de desenvolvemento. en vigor desde 2004. este a fin de contribuír positivamente para o aumento no rabaño de alce coas experiencias do pasado que alcanzaron este obxectivo. Para o desenvolvemento dos hábitats orixinais de actividades como o rexistro é necesario, pero asegurando un equilibrio entre as áreas tratadas e o bosque residual. En xeral, a vida salvaxe necesita unha variedade de hábitats formados polos diferentes estratos do bosque durante todas as estacións do ano e estes tipos de actividades fomentan a formación destes cubertos forestais.

Bear Blackmodification

Oso negro (Ursus americanus).

Os diversos subdominios ecolóxicos da reserva tamén son o hábitat do oso negro (Ursus americanus), así como o caribú. Entre a década de 1970 e 1980, o oso non foi considerado unha ameaza directa das poboacións caribús. Non obstante, as actividades antropogénicas como a actividade mineira, o rexistro e os incendios teñen hábitats fragmentados facendo que o oso negro sexa o principal depredador de Caribou. Esta observación é un dos principais factores do descenso da poboación na reserva, que é motivo polo cal a partir do ano 1992, a caza de oso negro foi introducida nos territorios adxacentes ao Parque Nacional de Gaspésie, así como un bosque Plan de xestión para protexer os hábitats nos arredores do parque. É importante resaltar que o estado de conservación desta especie segundo a Unión Internacional para a Conservación da Natureza é “Minor preocupación (LC)”. Non obstante, para evitar a sobreexplotación desta especie, hai un límite da cantidade permitida de osos por cazador. Por exemplo, será posible cazar dous osos por cazador durante a tempada de inverno do ano 2017.

cariboumifier

caribou (rangifer tarandus) no norte de Quebec.

segundo a IUCN, o O estado de conservación do caribú de madeira (rangifer Tarandus) é “vulnerable (visto)”, con todo, a comisión sobre a situación das especies en risco en Canadá (Cosewic) designou esta especie “Especies ameazadas”. Este caribú necesita as grandes extensións continuas de áreas leñosas. Estas áreas boscadas deben incluír varios estratos ou os bosques de madura de coníferas, líquenes, muskegs e caixas de turba. A topografía tamén é decisiva para a supervivencia desta especie, tamén son necesarias sectores ou outeiros. A dinámica económica da rexión fomentou a construción de novas estradas, que aumentou a deforestación ea fragmentación dos ecosistemas. Esta destrución de ecosistemas fixo que esta especie sexa unha presa fácil de depredadores como o Oso Negro (Ursus Americanus), o Lynx (Lynx Canyensis) eo Coyote (Canis Latrans). En 2004, o Gaspésie Caribou ocupou uns 802 km2 no Parque Nacional de Gaspésie e 290 km2en periferia, en gran parte na reserva de vida salvaxe de Chic-Chic. Para reducir a vulnerabilidade do caribú na depredación, o Ministerio do Forestal do ano 1992 promoveu unha serie de medidas entre as que se atopan:

  • Recuperación do control dos depredadores no sector do monte Albert e MC Gerrigle Monts;
  • a colección de coyotes polo persoal da Sociedade da Sociedade de Quebec;
  • Oso negro Caza nos territorios veciños do Parque Nacional de Gaspésie, en particular, no LIX-Chics Wildlife Reserve.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará Os campos obrigatorios están marcados con *