Rezervă faunică chic-chic

Rezerva are o mare varietate de specii de păsări. Gelinotte crested (Bonasa Umbellus) este o specie importantă deoarece este ținta mai multor vânători. Trebuie subliniat faptul că există mai multe specii de cântăreți și păsări migratoare care atrag și atenția publicului. În ceea ce privește sălbăticia pământească, speciile importante pentru vânători sunt moose, urs negru, porcupină (Erethizon Dorsata), Hare Americană (Lepus Americanus). Speciile acvatice care predomină în cursurile de rezervă sunt privarea de fântână (păstrăv cu împingere) și TOULAI (păstrăv gri). Mai jos este descrierea situației celor mai importante specii de vânătoare în rezervă.

Fauna AquatquaTic

Fântâna deteriorări (păstrăv cu apărare) Editați

Păstrăvul, locuiește în toate lacurile rezervei, deoarece aceste rețele de apă sunt caracterizate pentru a fi limpede și proaspete (13 până la 18 ° C). Chiar dacă în sudul Quebec, această specie a dispărut în mai multe fluxuri, abundența sa în rezervație a permis acest păstrăv să fie ținta oamenilor pasionați de pescuitul sportiv. Statisticile sezonului de pescuit al anului 2015, de exemplu, arată un total de aproximativ 7.551 de capturi. Aceste cifre demonstrează că pescuitul este unul dintre motoarele economiei din regiune, iar aceste tipuri de activități turistice sunt esențiale pentru a dobândi veniturile necesare pentru a sprijini activitățile societății societății instituțiilor în aer liber din Quebec (Seficq). În acest sens, Universitatea din Quebec a făcut un studiu privind impactul recoltei forestiere asupra fizicochimiei și regimului hidrologic al lacurilor alcaline ale rezervei, deoarece aceste activități forestiere ar putea crește pH-ul cursurilor de apă la scară. Watershed. Acest lucru prin producerea de efecte perverse asupra abundenței acestor specii și ar fi dăunătoare din punct de vedere economic. Rezultatul acestui studiu a arătat că nici o schimbare semnificativă a parametrilor fizico-chimici nu a fost înregistrată în apele lactate tratate. Cu toate acestea, pentru a evita acest fenomen în viitor, planul de dezvoltare și gestionarea rezervelor integrate includ caracterizarea habitatelor acvatice și a unei componente privind armonizarea exploatării faunei cu înregistrarea.

TOULI (păstrăv gri) Editați

păstrăvul gri (Salvelinus Namaycush) trăiește în apele reci (10 ° C), limpede și bine oxigenate din lacurile rezervei, în particular, în lacuri superficiale și de râu ocazional în apele brandish. Această specie se hrănește cu peștii este Cisco, Grand Cisco, Epperlan, Sarn și CHABOți, dar în unele fluxuri de plancton, crustacee și insecte sunt sursa de hrană prin afectarea vitezei de creștere. Statisticile anului 2015 arată că această specie este numai în Sainte-Anne a rezervei și face ca abundența să fie minoră. Numerele poartă captura de numai 44 de persoane în timpul sezonului de pescuit al anului 2015.

terestru sălbatic

moosemodificator

Moose Femeie pe Muntele Ernest-Lafor.

Pădurea Ecosistemele rezervelor sunt habitatul speciilor de moose. Starea de conservare a acestei specii este „preocuparea minoră (LC)”, în conformitate cu clasificarea Uniunii Internaționale pentru conservarea naturii (IUCN), motiv pentru care vânătoarea acestei specii este încă permisă în provincie. În 2010, conducerea expertizei (energia, viața sălbatică, pădurea) a Gaspé-Îles-De-La-Madeleine al Ministerului Resurselor Naturale și a faunei sălbatice (MRNF) a făcut inventarul aerian al acestei specii în rezervă. Acest lucru a fost făcut pentru a cunoaște densitatea moosei pe teritoriu și a estima productivitatea acestei populații în timpul iernii. Rezultatele acestei inventar estimează că în rezervă există o populație de 1.236 de animale, adică o populație echivalentă cu populația estimată (1.258) în inventarul făcut în timpul iernii 2002. În ceea ce privește densitatea, există 11,1 Moose timp de 10 km2.

În ceea ce privește recoltarea de cap, aceste inventar raportează o creștere de 274% a presiunii grupurilor de vânători în perioada 2002 și 2009. Componența populației este, de asemenea, un factor important în gestionarea durabilă a rezervei. În 2009, recolta de moose a inclus 129 de bărbați adulți, 96 de femei adulte și opt FAES.Potrivit experților, aceste cifre sugerează o productivitate scăzută asociată cu capacitatea de susținere a mediului și o rată ridicată a mortalității naturale. Această observație a adus managerii să ia două măsuri. Primul este acela de reducere a numărului de femele permise pentru recoltare. Cea de-a doua este cea de-a doua este punerea în aplicare a cercetărilor privind productivitatea habitatelor în raport cu densitatea moosei pe teritoriul rezervei sălbatice de a defini pe termen mediu capacitatea de sprijin a mediului și de a direcționa gestionarea obiectivelor acestei populații moose. Reducerea vânătorii de sex feminin a fost unul dintre primii pași. De fapt, statisticile de vânătoare ale acestei specii, în sezonul 2015, arată că raportul persoanelor fizice asupra bărbaților este mai mic de 2009. Trebuie subliniat faptul că aceste statistici sunt raportate în funcție de tipul de plan de vânătoare (american sau european) . Pentru primul avion, șapte bărbați și două femele au fost împușcate, în timp ce pentru cel de-al doilea 120 de bărbați, 55 de femei și 11 viței au fost.

Pe de altă parte, au fost puse o serie de strategii de dezvoltare habitatele sălbatice În loc din 2004. Aceasta, pentru a contribui pozitiv la creșterea efectivului de moose din experiențele din trecut, care au atins acest obiectiv. Pentru dezvoltarea habitatelor originale de activități, cum ar fi logarea este necesară, dar asigurarea unui echilibru între zonele tratate și pădurea reziduală. În general, viața sălbatică are nevoie de o varietate de habitate formate de diferitele straturi din pădure în toate anotimpurile anului și aceste tipuri de activități încurajează formarea acestor tacâmuri forestiere.

Bear BlackModificare

Black Bear (Ursus Americanus).

Diferitele subdomenii ecologice ale rezervei sunt, de asemenea, habitat de ursul negru (Ursus americanus), precum și caribou. Între anii 1970 și 1980, ursul nu a fost considerat o amenințare directă de populații de caribou. Cu toate acestea, activitățile antropogene, cum ar fi activitatea minieră, exploatarea și incendiile, au habitate fragmentate, făcând poartă negru prădătorul principal al caribou. Această observație este unul dintre principalii factori ai declinului populației din rezervă, care este motivul pentru care din anul 1992, vânătoarea Black Bear a fost introdusă în teritoriile adiacente Parcul Național Gaspésie, precum și o pădure Planul de management pentru a proteja habitatele la marginea parcului. Este important să subliniem faptul că starea de conservare a acestei specii în conformitate cu Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii este „Preocuparea minoră (LC)”. Cu toate acestea, pentru a evita supraexploatarea acestei specii, există o limită a cantității permise de urși pe vânător. De exemplu, va fi posibil să vânați doi urși de către vânător în timpul sezonului de iarnă din anul 2017.

Cariboupifier

caribou (Rangifer Tarandus) din nordul Quebec.

Potrivit IUCN, Starea de conservare a caribouului de lemn (Rangifer Tarandus) este „vulnerabilă (văzută)”, cu toate acestea, Comisia pentru situația speciilor în riscul din Canada (CosewIC) a desemnat această specie „specii amenințate”. Acest caribou are nevoie de extinderea continuă a zonelor lemnoase. Aceste zone împădurite trebuie să includă diferite straturi sau păduri de conifere mature, licheni, mușchi și cutii de turbă. Topografia este, de asemenea, decisivă pentru supraviețuirea acestei specii, sunt necesare sectoare sau dealuri Highland. Dinamica economică a regiunii a încurajat construirea de drumuri noi, care a crescut defrișarea și fragmentarea ecosistemelor. Această distrugere a ecosistemelor a provocat ca această specie să fie o pradă ușoară a prădătorilor ca ursul negru (Ursus Americanus), Lynx (Lynx Canyensis) și coyote (Canis Latrans). În 2004, Gaspésie Caribou a ocupat aproximativ 802 km2 în Parcul Național Gaspésie și 290 km2en periferie, în mare parte în rezervația sălbatică din Chic-chics. Pentru a reduce vulnerabilitatea caribouului la predare, Ministerul Forest al Anului 1992 a promovat o serie de măsuri între care sunt:

  • reluarea controlului prădătorilor în sectorul Mount Albert și MC Gerrigle Monts;
  • Colecția de coioturi de către personalul Societății Societății din Quebec;
  • negru urs de vânătoare în teritoriile vecine din Parcul Național Gaspésie, în special în Chic-chics rezervație sălbatică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *